Hanne

Ik ben Hanne, 25 jaar, zelfstandige dierenartsassistente & zaakvoerdster van Pawcare.

Door mijn grote liefde voor dieren was het een logische stap om te kiezen voor de afstudeerrichting agro- & biotechnologie dierenzorg. Honden, katten & paarden zijn lange tijd in mijn leven aanwezig geweest. Nu specialiseer ik mij vooral in honden.

Ondertussen geef ik 4 jaar les op de hondenschool Dog’s in action in Schellebelle, waar ik gehoorzaamheid & pré-agility geef. Om mijn kennis te verbreden ben ik eind vorig jaar begonnen aan een cursus gedragstherapie.

Mijn proefkonijnen waren Zita, de hond van ons mama, een border collie & Zhyrkan, een Dobberman x Rottweiler. Zhyrkan ging altijd mee naar school om mij te assisteren tijdens de praktijklessen. Daarna volgden Kenza (Mechelaar), Basil (Cavalier King Charles) en Nora (Hollandse herder x Mechelaar). Door deze 4 honden is mijn liefde voor agility gegroeid. Omdat ik wou verder groeien in de agility stelde een vriendin voor om met haar border collie te trainen, Oscar. Een schat van een hond & een topper in agility. Sinds december lopen we wedstrijden.

Een hondje in huis werd enorm gemist en ik ben voorstander van de quote “Adopt don’t shop”. En toen kwam Isa. Een 9 jaar oude Dwergpinscher met een grote mond maar een o zo klein hartje. Isa mocht geen agility meer doen door gewrichtsproblemen. Dus verhuisden we naar een appartement met een grote tuin zodat we een grotere hond konden kopen en kochten we ons een Hollandse herder pup, Sansa, een speelvogel met een scherp kantje. Zij is ondertussen gestart met de pré-agilty. Spannend!

Toen ik zelfstandig werd, waren Valerie & Tito één van mijn eerste klanten. Al snel merkten we dat we dezelfde passie deelden.

Valerie

Ik ben Valerie, 34 jaar jong, en al 34 jaar een dierenliefhebber, met de grote voorkeur voor honden.

Als fotografe heb ik ook al heel wat hondjes voor mijn lens gehad, wat vind ik het leuk om ze daarbij te kunnen knuffelen!

Op het appartement waar we tot 5 jaar geleden woonden, mochten we geen hondjes houden, maar biedden wel aan vrienden en familie aan om op hun hondjes te letten en ze een wandeling te geven. Zo zorgden Chouffe, Lela, Luka en Nero dat we op zondag onze wandelschoenen bovenhaalden en op stap gingen!

Mijn passie voor honden, en kennis over hen is nog extra gegroeid, toen ik 5 jaar geleden samen met mijn man onze eerste hond Rommel geadopteerd heb. Een 8-jarige duitse staande korthaar, een grote brok energie en liefde maakte ons gezin compleet!

Rommel is vorige zomer rustig ingeslapen op net geen 13 jarige leeftijd… Kort daarop vervoegde Tito ons, een duitse staande korthaar pup… met vallen en opstaan, maar het is bijna een goed opgevoede hond.

Toen ik in de zomer van 2019, na een ski ongeval, noodgedwongen 6 weken niet mocht stappen, is het avontuur voor Hanne en mij gestart! Zij kwam Tito de beweging geven die hij nodig had, en bleef geregeld wat “plakken”. We deelden dezelfde passie, en hebben de handen in elkaar geslagen.

En zo ontstond Pawparty